El projecte Horitzons, un intercanvi de saviesa i emocions entre les famílies de Tecletes i els avis de La Mercè

La Naia té 10 anys i és una de les nenes més grans que hi participen. Des de fa força temps assisteix a les trobades que organitzen mensualment l’associació de mares de Tarragona, Tecletes i la residència La Mercè de la ciutat. Es tracta del projecte Horitzons, una activitat en què tres generacions es troben un cop al mes i aprenen les unes de les altres mitjançant l’estima, l’admiració i la comprensió mútues. Enguany la iniciativa compleix la seva sisena edició.

Continua llegint

Pares, fills i rock and roll

La cultura arriba als més menuts ja des de ben petits. Els pares els llegeixen contes, els canten cançons abans d’anar a dormir o, quan ja han crescut una mica, fan dibuixos junts. Però fora de casa moltes vegades és difícil que pares i fills puguin gaudir d’una experiència cultural plegats. Per posar remei a aquesta situació l’any 2008 va néixer Tecletes, l’associació de mares de Tarragona.

“Està molt desenvolupada la cultura familiar entesa com a l’espectacle de titelles o la pel·lícula infantil. A nosaltres ens interessa anar una mica més enllà i poder compartir altres experiències culturals“, explica Núria Serrano, una de les fundadores de l’entitat. Poc després de crear-se, per les festes de Santa Tecla, les Tecletes ja organitzaven una sessió de discjòqueis per a petits i grans. Uns mesos més tard, diferents famílies gaudien d’una visita comentada a una exposició dedicada al pintor contemporani Gustav Klimt. “No podem anar tots a tot arreu, però per poc que s’adapti la temàtica i la durada, pares i fills podem gaudir junts de moltes coses“, remarca Serrano.

Continua llegint