Fa més de 20 anys que en David Ibánez (Tarragona, 1973) i la Yolanda Rizo (Tarragona, 1978) col·laboren com a voluntaris a la Mitja Marató de Tarragona i a molts altres esdeveniments esportius que se celebren a la ciutat i que compta amb l’organització del Patronat d’Esports de Tarragona.

En David tenia 25 anys i era monitor de natació a la piscina de Campclar quan va fer de voluntari, per primera vegada, a la tercera edició de la Mitja Marató (aquest 2019 s’ha celebrat la 28a). Recorda com el van engrescar des del Patronat per col·laborar-hi i, des de llavors, no ho ha deixat de fer.

Al cap de poc temps va conèixer a la Yolanda i la va convèncer també per participar-hi. D’això han passat més de vint anys i mai han deixat de fer de voluntaris. Ara estan casats i tenen dos fills.

Durant tot aquest temps han ajudat en bicicletades, peonades, caminades… i també en els Jocs Mediterranis del 2018.

M’agrada dedicar el meu temps lliure per tal d’aportar el meu granet de sorra perquè a la ciutat es facin coses. El meu temps és or i per mi és molt gratificant ajudar que es facin activitats esportives a Tarragona”, explica la Yolanda.

Poques vegades han fallat a alguna de les cites esportives i si ho han fet és perquè han volgut participar-hi activament, com en una bicicleta on el David va anar amb el seu fill, o perquè els ha coincidit amb alguna de les seves altres grans passions, els castells. I és ambdós, i també els seus fills petits, formen part dels Xiquets de Tarragona.

He estat conificant, fent de guia, muntant i desmuntant, fent de supervisor amb la moto… Hi ha multitud de tasques amb les quals es necessita ajuda i això et permet conèixer gent i, fins i tot, esports que desconeixies”, afirma en David que assegura que la seva principal motivació és col·laborar per tal que hi hagi un moviment social que fa coses per Tarragona.

Per un esdeveniment com la Mitja Marató, calen vora 300 voluntaris per tal que tot funcioni correctament. En David i la Yolanda són únicament dos exemples de tarragonins que dediquen part del seu temps lliure a col·laborar altruistament en activitats esportives de la ciutat.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cedides