Arts escèniquesBloc

Judith Trilirí: “La màgia m’ofereix la possibilitat de sentir-me com una Superwoman que és capaç de fer qualsevol cosa”

Aquest mes d’agost oferirà, a través del campus virtual de l’Estiu Jove, una sessió magistral de trucs i jocs de mans

26/07/2020

Judith Trilirí (Villa, Astúries, 1988) va traslladar-se a viure a Tarragona de ben petita. Experta en material de muntanya, treballa en uns grans magatzems, una feina que compagina amb la millora i la innovació constant de la seva gran passió: la màgia.

Tot va començar quan, un dia passejant per la plaça de la Font va descobrir una petita botiga on hi venien una gran bossa de globus. Gran aficionada a la globoflèxia, va decidir entrar en aquell petit comerç, anomenat La chistera màgica, on no sabia que descobriria tot un nou món gràcies al seu propietari, n’Esteban Sánchez.

A través d’ell, que li va recomanar un llibre i una baralla de cartes, va començar a introduir-se en el món de la màgia i també a conèixer a altres mags de la ciutat. Plegats van fundar l’associació de màgia Tarracadabra que, des de l’any 2010, organitza actuacions, conferències i, fins i tot, unes jornades màgiques.

De forma autodidacta, la maga Trilirí va començar a aprendre trucs de màgia llegint i practicant davant dels de casa seva abans de pujar a un escenari. Uns escenaris que el 2018 es van convertir en plató de televisió quan va ser seleccionada per participar en el programa Pura Magia de TVE.

El seu truc preferit és, sense cap mena de dubte, una rutina que fa amb unes boles d’esponja. “És la meva nena bonica. El vaig crear durant una temporada en què col·laborava amb una escola de dansa i fèiem espectacles de cabaret per diferents hotels i, a partir d’aquí, l’he anat canviant, millorant… l’he fet molt meu”, assegura Trilirí.

I és que, segons explica, aquesta és per a ella la millor forma de treballar. Poc activa a les xarxes socials i en el món online, que li sembla massa de “plàstic”, la maga Trilirí se segueix formant constantment a base de llegir i assajar molt. “La màgia és un procés molt lent, que necessita molt d’assaig, canvis i proves fins que surt bé. No porto a escena cap truc que no hagi assajat molt prèviament”, explica la maga tarragonina.

Foto: Mònica Prytz

Tot i no dedicar el 100 % del seu temps a la màgia, Trilirí afirma que la màgia li permet viure constantment com si fos el dia de Nadal. “Saps aquella sensació que tens quan obres regals el dia de Nadal? Doncs per a mi això és la màgia, il·lusió màxima i la possibilitat de sentir-te com una Superwoman que és capaç de fer qualsevol cosa”, assegura.

Aquest pròxim mes d’agost, Judith Trilirí oferirà, a través del campus virtual de l’Estiu Jove, una sessió magistral d’increïbles trucs i jocs de mans, per tal que els joves aprenguin a fer trucs senzills amb elements que tenen a casa seva com ara papers, monedes, cartes… I és que, segons diu Trilirí, per pocs materials que tinguis “qualsevol cosa que puguis imaginar, es pot fer”.

Text: Laia Díaz
Fotografia de portada: Jorge Fotografía1 Comentari

  1. Esteban
    26/07/2020 Respon

    Es la mejor Maga del mundo mundial ¡¡¡¡

Deixa un comentari