Quin és el teu color preferit?

Verd

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

N’hi ha molts, moltíssims. Puc dir noms de reconeguts il·lustradors com Shaun Tan, Paula Bonet, Juanjo Guarnido, etc. Al país n’hi ha molts també, i fins i tot n’hi ha moltíssims a la ciutat. Així ho demostra aquest blog i secció. Són referents per a mi, n’aprenc de totes i tots.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Cada dibuix que he notat que em millorava d’alguna manera considero que m’ha fet sentir orgullós. Considero que tenim una feina molt agraïda, de vegades fem veritables aberracions, però de vegades surt alguna cosa inesperada que et conquista els sentits i, quan se’n sumen unes quantes, és quan penso que estic creixent, madurant. Això em fa sentir orgullós.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Cache-Cache de Song Hyunjoo

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Cap. Les que més he fet servir són llàpis, acríl·lic i digital. Però identificativa cap, normalment treballo segons les necessitats de l’encàrrec, i amb el que penso que més s’adequa o em fa sentir més còmode.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Natura: animals, plantes. Si són exòtics millor. M’atreuen molt les escenes costumistes, i més si tenen algun matís de degradació o pas del temps.

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador?

Als 13-14 anys. Deia que volia ser dibuixant de còmics quan no sabia el nom exacte de la professió, o de lo que jo volia fer. Ara tampoc ho sé ben bé encara, nedo entre les coses que em fan feliç. De fet, ho continuo decidint cada dia això de què vull ser. Costa no desanimar-se i ens hem d’anar convencent amb petites dosis.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Súper bé si hi hagués demanda. D’oferta anem sobrats. De feina n’hi ha poca, i ens hem d’intentar treure les castanyes del foc per altres bandes. Hi ha excel·lents professionals, la il·lustració a Tarragona és d’una autèntica qualitat, a més, em consta que són totes i tots molt bona gent.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Júlio Aliau
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura