La sisena edició del concurs fotogràfic Mirades de Tarragona, que es convoca enguany amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana, tindrà lloc del 15 al 28 de setembre i se centrarà en Santa Tecla. Les imatges participants simplement han d’estar relacionades amb qualsevol dels aspectes de les Festes: els elements del Seguici Popular, els seus portants o els actes de la seqüència ritual, les activitats menys multitudinàries, les reaccions del públic, la transformació de la ciutat durant aquests dies, punts de vista insòlits… Com en cada convocatòria del concurs, en aquesta edició el jurat valorarà la qualitat de la imatge i l’originalitat de la mirada.

Les fotografies es poden enviar a l’adreça [email protected]. Si es fan mitjançant el telèfon mòbil, es poden publicar a Twitter o Instagram amb l’etiqueta #miradesdetgn.

El jurat del concurs està format per Pep Escoda, Gerard Boyer, Ivan Rodon, Xavier Ribera, Cecília Bofarull i Jordi Abelló.

Es preveu que aquesta sisena convocatòria tingui una participació molt alta i, per això i pel fet que Santa Tecla és un dels eixos d’activitat principals de Tarragona 2012, es planteja com una edició especial amb premis molt atractius:

  • Primer premi: un Ipad
  • Segon premi: 2 entrades per a una jornada del Concurs de Castells, un dinar per a dues persones dins la campanya del Romesco de Tarragona Gastronòmica i un exemplar de Santa Tecla, cinc visions
  • Tercer premi: 2 entrades per a una jornada del Concurs de Castells i un exemplar de Santa Tecla, cinc visions

Des del mes de març Tarragona 2012 – Capital de la Cultura Catalana, el Patronat Municipal de Turisme i InstagramersTGN convoquen aquest concurs fotogràfic i la iniciativa té l’objectiu de fer participar la ciutadania d’una manera creativa en la cultura del dia a dia de Tarragona i al mateix temps generar interès per la fotografia professional.

Mirades de Tarragona proposa en cada edició una temàtica diferent relacionada amb el món de la nostra cultura i patrimoni i els guanyadors reben diversos premis. La primera convocatòria del concurs es va centrar en la Setmana Santa de Tarragona i va rebre 65 imatges; la segona es va centrar en Sant Jordi i en va rebre 90; la tercera va girar al voltant de Tarraco Viva i en va rebre 95; la quarta es va centrar en Sant Joan i en va rebre 44. La cinquena edició encara està vigent i fins al 3 de setembre rebrà imatges que responguin al lema “Turistes: mirades de mirades”.

  • Vegeu-ne el detall de les bases aquí.

 

Foto: ‘Mirades sense rivalitat’, de Dani Seró. 2n premi de la quarta edició del concurs.