David de la Cruz, @livetgn per als amics de la virtualitat, és nascut a Tarragona i és administrador de sistemes informàtics en un centre mèdic de la ciutat. A la xarxa social Instagram compta amb 9.680 seguidors, i amb 14.000 més si tenim en compte que també és coresponsable d’un dels perfils catalans més populars, el @clikcat.

Les seves imatges juguen amb espais oberts i amplis i es recreen en els matisos dels colors taronges i en la nitidesa dels reflexos. Un tractament impecable de les siluetes i els contrallums reblen el clau d’una galeria onírica i relaxant per a la vista.

Per tot això, el David és El Fotògraf Convidat per Tarragona Cultura d’aquest mes de febrer i l’hem volgut conèixer millor en aquesta entrevista:

Fotografia de David de la Cruz (a Instagram @livetgn)

Fotografia de David de la Cruz (a Instagram @livetgn)

Què és el que més t’agrada de la teva ciutat?

Doncs el que més m’agrada és que és una ciutat petita rodejada de cultura i en què tenim bon clima tot l’any. També no oblidem les festes de Santa Tecla i Sant Magí, on la ciutat es transforma i ofereix el millor d’ella a tota la gent que ve.

Fa molt de temps que ets a Instagram? Com hi vas arribar?

Doncs farà ja dos anys i mig. Vaig veure un reportatge a la TV d’unes persones que es feien anomenar Instagramers i que utilitzaven el seu mòbil i aquesta aplicació per fer, retocar i pujar fotografies. Em va semblar una molt bona idea i va ser llavors quan me la vaig baixar i vaig començar a pujar fotos i posar hashtags. En aquell moment no entenia molt bé per a què servien. De mica en mica vaig veure que podia aprendre molt de tota la gent que seguia i va ser allí quan em vaig enganxar del tot.

Què t’aporta estar en aquesta xarxa social? Què té de bo i de no tan bo?

A mi personalment m’ha aportat moltíssimes coses bones, ja que hi he conegut gent fantàstica amb la qual he acabat formant amistat. He conegut persones de qui he après molt i m’han ajudat a millorar les meves fotografies. El que té de bo per a mi és la gent i l’ambient tan sa qui hi ha. També el bo és que és una excusa per sortir de casa i anar a fer fotos a indrets fantàstics que tenim aquí. De moment no puc dir res dolent d’Instagram, tot el que m’ha aportat és bo.

Hi dediques molt de temps lliure?

Doncs li dedico bastant temps a les estones lliures, sobretot a la nit, que és quan acostumo a pujar les meves fotografies. Em passo bastant estona escollint quina fotografia penjar, si l’he d’editar o retocar una mica, i que quedi en concordança amb la galeria. També passo bastant de temps agraint els comentaris de la gent i veient i comentant les fotografies de tota la gent a qui segueixo.

Ets coadministrador d’un compte d’IG català molt popular, el @clikcat. Quins objectius teniu en aquest projecte?

Doncs l’objectiu que tenim des de l’inici que vam crear Clikcat és el de passar-nos-ho bé i donar a conèixer instagramers de tot el nostre país. Aquí a Catalunya tenim la sort que som una comunitat d’instagramers molt activa i hi ha moltíssim nivell i això ens permet mantenir viu aquest perfil. L’altre objectiu va ser i és el de poder donar cada setmana un premi al guanyador dels nostres reptes; objectiu que fins a la data hem aconseguit, i tot gràcies als nostres patrocinadors. Gràcies a aquests reptes, donem a conèixer empreses a les quals ajudem a fer-se un espai a les xarxes socials i a potenciar, així, els seus negocis.

Cap a on creus que evolucionarà Instagram? Encara té recorregut per córrer?

És difícil de saber cap a on evolucionarà Instagram, ja que el tema de xarxes socials és molt variant al cap dels anys i darrere hi ha molts interessos econòmics. Està clar que actualment és l’aplicació per excel·lència i encara li queda moltíssim recorregut, i, per això, tots els que hi estem ficats hem d’aprofitar aquesta onada i treure-li tot el suc possible.

Quina és la teva relació amb la fotografia?

Doncs sempre m’ha agradat la fotografia, però mai li he pogut dedicar el temps suficient per aprendre’n. Ara justament començaré un curs de fotografia digital als Centres Cívics de Tarragona, en què espero aprendre molt i poder millorar les fotografies que faig.

Què busques quan fas una fotografia? Quin és el teu estil fotogràfic? Tens uns temes recurrents?

Doncs intento transmetre la bellesa del lloc on sóc i per això també intento, moltes vegades, no posar filtres ni editar la fotografia; així es pot veure com era aquell instant que vaig capturar. M’agraden molt els contrallums i els reflexos a l’aigua i jugar amb la llum que es crea en sortir el sol i en amagar-se. L’espectacle, depèn de quin dia, és espectacular, i gràcies a Instagram el puc recordar sempre que vull i mostrar-lo a la gent.

Fotografia de David de la Cruz (a Instagram @livetgn)

Fotografia de David de la Cruz (a Instagram @livetgn)

 Digue’ns cinc usuaris d’Instagram que no ens hem de perdre…

Doncs crec que amb cinc no en tindré suficients, ja que hi ha moltíssima gent amb un talent i una creativitat increïbles, però si hagués d’escollir-ne cinc serien:

@juanjofuster: Què he de dir que ja no coneixeu d’ell. Per a mi va ser un dels que em va inspirar més als meus inicis, i encara avui en dia ho fa. Té una galeria increïble, plena de colors i vitalitat.

@dete_71: Igual que el Juanjo, la Carme va ser una gran inspiració per a mi. M’encanta la positivitat que transmet a cada una de les seves fotografies i la subtilesa amb la qual col·loca les persones que hi apareixen.

@vitex: La galeria d’en Victor no deixa de sorprendre’m dia rere dia. Té una temàtica que m’agrada molt, que són els contrallums, però, de tant en tant, et sorprèn amb unes fotos increïbles fetes des d’angles impossibles.

@tonipascualcuenca: En Toni té una galeria de paisatges i contrallums espectaculars. Entrar a la seva galeria no et deixa indiferent.

@anitatgn: L’Ana és una instagramer en potència, que dia a dia no deixa de sorprendre’m amb les seves fotografies de nens. Té una gran visió fotogràfica i sap perfectament com col·locar els elements perquè transmetin diferents sentiments en cada moment.

La teva sèrie del mes de febrer girarà al voltant de la primera llum de Tarragona. Què té aquesta llum que és tan atractiva?

Doncs és aquesta llum mediterrània que tenim la sort de tenir a la nostra ciutat. Pujar fins al Balcó del Mediterrani i veure com surt el sol i el cel pinta uns colors espectaculars no té preu.

David de la Cruz (a Instagram @livetgn)

David de la Cruz (a Instagram @livetgn)

Nosaltres també ho pensem i ja estem impacients per veure la sèrie del David! Recordeu que aquest mes us proposem que acompanyeu el nostre Fotògraf Convidat amb imatges que reflecteixin la primera llum del dia a Tarragona. Cada setmana mencionarem un dels participants. Per participar en el repte, us proposem l’etiqueta #ElFotògrafilaLlum.

Moltes gràcies, David!

Entrevista: Rosa Comes