Quin és el teu color preferit?

No en tinc un de concret, però sí que m’agrada molt treballar amb tons blaus, vermells i grocs.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Moltíssims! La llista podria ser infinita, però per anomenar-ne alguns: Magoz, Pablo Amargo, Olga Capdevila, Javier Jaén…

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullosa? Descriu-lo.

Tinc un record molt nítid del que deuria ser el primer dibuix que vaig fer amb un intent de perspectiva, als set o vuit anys: el vaig fer a l’escola i eren una nena i un gos saltant per sobre d’unes flors, amb el punt de vista des de sota les flors.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Frank, de Ximo Abadia: un àlbum il·lustrat que tracta de manera genial el franquisme i que ha estat Premi Llibreter aquest any.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Durant molt de temps he treballat principalment amb acrílics, però ara canvio la tècnica segons el projecte. També m’agrada barrejar-les, fer una part manual i l’altra en digital…

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Acostumo a partir d’una idea i traduir-la en una imatge o imatges. Els temes que més m’agrada tractar ara mateix tenen a veure amb les relacions entre persones.

Per què i quan vas decidir ser il·lustradora?

Va ser relativament tard: com tots els il·lustradors, no vaig deixar de dibuixar en fer-me gran i sempre m’havia agradat fer-ho, però no em feia la idea de com es podia viure d’això. Vaig estudiar el batxillerat humanístic perquè també m’agradava, però no tenia gens clar què volia fer després. Per aquella època vaig començar a pintar amb la meva àvia, que és pintora. Va ser aleshores quan ho vaig veure clar i vaig decidir estudiar il·lustració a l’Escola d’Art de Tarragona.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

La il·lustració s’està popularitzant molt els últims anys i cada cop es valora i se’n parla més, tant a Tarragona com a tot arreu. Tot i això, crec que encara falta molt per arribar al nivell d’altres països: fa falta crear més oportunitats, que estigui més ben pagat… Però crec que anem per bon camí. De bons il·lustradors a Tarragona no en falten.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes de @tgncultura, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Alba Domingo
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura