Rubén Perdomo: “M’interessa molt que la gent conegui la part més didàctica i humana dels fotògrafs”

Rubén Perdomo (Santa Cruz de Tenerife, 1968) és veí de la Part Alta des de fa més de 21 anys. Fotògraf i videògraf, va muntar el seu primer estudi a la ciutat en un petit i soterrat local al carrer del Carme. L’any 2011 el local li va quedar petit i es va instal·lar al singular carrer del Vidre.

Precisament aquest espai s’ha convertit des del passat mes d’agost en l’epicentre del projecte Photo Km 0, una proposta artística creada i coordinada pel propi Rubén que exposa mensualment el treball de 12 fotògrafs i fotògrafes tarragonins.

Continua llegint

La plàstica com a eina de cohesió social i de resolució de conflictes

Demostrar que la plàstica va molt més enllà del “pinta y colorea”. Aquest és un dels objectius que es van marcar Eloïsa Valero i Thais Salvat, dues professores d’arts plàstiques de secundària, quan el 2015 van decidir crear un projecte anomenat L’artista va a l’escola.

Impulsat, en aquell moment, en el marc del Teler de Llum, van començar a promoure que els alumnes d’educació primària, secundària i batxillerat tinguessin l’oportunitat de compartir idees i poguessin estar amb contacte directe amb artistes de diferents disciplines.

La idea era, i segueix sent, apropar les aules als llenguatges artístics contemporanis de la mà dels mateixos artistes.

Ara bé, el projecte ha anat evolucionant i, després de moltes creacions fetes a les aules gràcies a les sinergies entre alumnat i artistes, el curs vinent farà un salt fora dels centres educatius.

Continua llegint