Quin és el teu color preferit?

El turquesa.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Uf…, la veritat és que dir-ne un només seria molt complicat, me n’agraden molts i diferents estils; aquests són alguns dels que més m’agraden: Isabelle Arsenault, Beatrice Alemagna, Rebecca Dautremer, Oliver Jeffers…

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullosa? Descriu-lo.

Quan vaig cursar batxillerat, vaig repetir el segon any amb tres assignatures i tenia molt temps lliure a l’institut. El professor de pintura em va proposar de fer, a les hores que em quedaven lliures, una reproducció a mida real de la Maja vestida de Goya; per mi va ser un repte molt emocionant i satisfactori.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Em passa igual que amb els il·lustradors, n’hi ha tants i tan bonics… Ara mateix n’he agafat un que és una novetat de l’editorial Impedimenta, que es diu Mary, que escribió Frankesntein. Preciós!, tant l’escrit com les il·lustracions de Julia Sardà, que evoquen aquella època amb una sensibilitat exquisida.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Amb la textura del llapis, tant en blanc i negre com a color.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Animals, persones, flors i vegetació.

Per què i quan vas decidir ser il·lustradora?

Crec que sempre he sabut que volia ser il·lustradora, però no m’havia atrevit a fer el pas. Ara fa dos anys que vaig decidir-me i vull que aquesta sigui la meva professió. Perquè la il·lustració crea sensacions a qui la rep, és com compartir la teva mirada i endinsar a dins del teu imaginari a qui s’ho mira. I per mi això és molt valuós i important en la meva vida.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Trobo que hi ha molt de talent, però per part de l’Ajuntament falta una bona empenta cultural que promogui a tots aquests creatius.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes de @tgncultura, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Namíbia Coronado
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura