L’embarcació Tarragona Blau torna lentament a l’activitat habitual després de més de vuit mesos aturada a causa de la Covid-19. Van ser temps durs, i ho segueixen sent. Així ho detalla Lluís Palau, el seu patró, qui encara no veu la llum al final del túnel. Per Palau, la ‘golondrina’ ho és tot, més de mitja vida. Natural del Serrallo, ha dedicat la gran major part de la seva trajectòria professional a la pesca. Tot i això, i davant la duresa de l’ofici, Lluís Palau va optar per complir un dels seus somnis. El març de 2004 sortia a navegar per primer cop el Tarragona Blau, propietat del tarragoní.

Des d’aquell moment, la ‘golondrina’ del Serrallo és una de les joies del barri. Sense l’afectació de la pandèmia, el Tarragona Blau només descansa dos mesos i mig a l’any, els quals aprofita Palau per posar-la a punt. Es tracta, doncs, d’un dels emblemes del barri marítim i que, tal com explica Lluís Palau, hauria de ser un atractiu molt important “pels turistes”, però també “per als tarragonins i tarragonines que desconeixen aquesta activitat a la ciutat”.

Musclos, llagostins i fideuada

Pujar a l’embarcació és també saber que descobriràs els secrets més ben guardats del litoral tarragoní. Palau acompanya grups, associacions, col·legis i particulars pel Mediterrani, dona a conèixer com és el Port de Tarragona des de dins i redescobreix la ciutat des del mar. En dades, abans de la pandèmia, acollia més de 8.000 escolars per temporada, més enllà de les visites institucionals del Port i les activitats del Museu. A més, qualsevol que ho desitgi pot reservar l’embarcació per a celebracions particulars o d’empresa.

golondrina tarragona blau

Ja ho diuen que el mar fa gana, i així ho plasma a la perfecció el Lluís a sobre del Tarragona Blau. Per aquest motiu, ofereix als presents un menú degustació amb musclos, llagostins, fideuada i coca amb xocolata de postres. “Així es gaudeix d’una altra manera”, comenta entre un somriure. Expressa els que molts pensen: “El mar obre la gana i relaxa la ment”.

Un negoci familiar

A sobre de la ‘golondrina’ es pot apreciar el paisatge del litoral tarragoni. En paraules del Lluís “podem veure el potencial del Port de Tarragona i l’equilibri entre el turisme i la indústria petroquímica“. Així mateix, també podrem contemplar les cales i racons com el cap de Salou i la Punt de la Mora, entre d’altres. A més, cal destacar el fet de veure un barri pescador com el Serrallo des d’una altra perspectiva.

Però el Lluís no està sol a sobre de l’embarcació, l’acompanya el seu fill, també de nom Lluís. Treballen conjuntament i es mostra “orgullós” que hagi seguit amb el Tarragona Blau. Malgrat tot, es mostra preocupat “pel moment tant dur que estem passant”.

Text: Josep Gallofré

Fotos: Tarragona Blau