‘El nostre barri, la nostra ciutat, el nostre món’. Aquest és el nom del projecte que s’està desenvolupant a la Llar d’Infants del Serrallo, on s’està donant un fort impuls a la lectura de contes i a tot el que això comporta.

És més, aquest projecte, que potencia la lectura de contes entre els més petits, s’ha endut el primer premi IMET d’educació Josep Vives Ciurana en la categoria d’Educació Infantil de primer cicle.

La iniciativa d’envair la llar d’infants de contes va ser de l’anterior directora, Aroa Villares (ara de baixa per maternitat), i de l’educadora i contacontes Ester Pascual. Els contacontes van ser l’inici de tot plegat i, a partir d’aquí, es van anar desenvolupant diferents iniciatives, totes elles amb els contes com a eix central.

L’actual directora de la llar d’infants, Sandra Maza, recorda la vinculació que els nens van establir amb el barri del Serrallo. ‘Vam visitar el Museu del Port i, a través d’un conte, van conèixer tot el que envolta el Serrallo’, explica Maza.

Ara bé, una de les iniciatives que més èxit va tenir va ser la relació que es va generar amb els alumnes de 5è de Primària de l’escola El Serrallo. Aquests visitaven la llar per explicar contes als menuts de P2. ‘La interacció que s’establia entre ells va ser molt bonica. Els feien de padrins de contes i tenien una manera molt curiosa d’explicar els contes als petits, ja que el seu vocabulari és diferent al dels adults’, destaca Maza.

I és que, la lectura de contes en aquestes edats tan primerenques ‘ajuda als nens a ampliar molt el vocabulari, els hi dona noció del temps i també els ajuda a anticipar-se, ja que tots els contes sempre tenen la mateixa estructura’, explica la directora de la Llar d’Infants del Serrallo. A banda, a través de les històries i les imatges també preparen a la canalla davant dels canvis, com ara la retirada del bolquer o l’arribada d’un germà o germana.

Estrenen una biblioteca

La darrera novetat relacionada amb la lectura és la biblioteca que han inaugurat aquest mes de novembre. Amb l’ajuda de l’AMPA i de moltes famílies han construït un racó on poder agafar i deixar llibres sempre que ho vulguin.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cedides