Jesús Blanco: “La música flamenca viu el seu millor moment a Tarragona”

Destacades

Jesús Blanco (Badajoz, 1985) és un apassionat de la música flamenca. El març del 2016 va obrir, a Tarragona, el Tablao Flamenco La Herrería, situat a l’interior de la Tarraco Arena Plaça, que du aquest nom en honor als ‘cantes de fragua’, així com al seu pare, que és ferrer. De fet, ell també es va dedicar uns quants anys a l’ofici, i mentre feinejava amb el martell cantava al ritme de les cançons flamenques.

Continua llegint

“A l’assaig investigues amb la inspiració”

El tarragoní Francis Núñez té 35 anys però ja en fa molts que ha abandonat el barri de Riu Clar per establir-se a Sevilla, on té la seva base d’operacions. Ballarí i coreògraf, actualment compagina la direcció de la seva pròpia companyia, Matices, amb la feina per a d’altres ballets i espectacles, sempre amb el flamenc com a protagonista. Acaba de tornar de l’Havana, on ha actuat al costat del Ballet Nacional de Cuba. Aquesta setmana estarà a Tarragona per representar novament un dels seus darrers espectacles, Tarraconeando, i per buscar talents per a un nou projecte.

A Tarraconeando vols mostrar l’essència del flamenc des d’un punt de vista tarragoní?

El títol de l’espectacle reflecteix que el flamenc no deixa de ser universal, encara que estigui majoritàriament identificat amb Andalusia. A més, en aquest espectacle participen diferents ballarins de la província, després d’avaluar prop de 60 currículums i de fer un càsting. Volem mostrar el potencial que hi ha a Tarragona. Sempre intento portar la ciutat allà a on vaig.

Continua llegint