BlocComerç

Ignasi Melià: “Com a tarragoní, la mar forma part de mi”

Enginyer industrial i emprenedor, és l'impulsor d'Ardits, una marca de roba d'estètica surf

12/01/2020

Ignasi Melià (Tarragona, 1976) és enginyer industrial i emprenedor. Entre els anys 2007 i 2016, va viure a Suïssa, on treballava per a una empresa multinacional del sector de l’automoció. Malgrat la seguretat laboral i l’estabilitat econòmica de què gaudia en terres suïsses, un bon dia va sentir la necessitat de tornar a casa. En la seva decisió hi va pesar l’enyorança, però també les ganes d’endegar nous camins.

Com que sempre li havia agradat l’estil de les marques de roba del món del surf, Melià es va plantejar de crear-ne una de pròpia“Vaig dir-me, amb tot el talent creatiu i productiu existent a Catalunya, no en podríem tenir una de nostra?”. Tenint en compte, a més a més, que a la costa mediterrània es practiquen diferents esports relacionats amb les planxes (surf, paddle surf, windsurf, kitesurf), així com altres disciplines, com el patí català o el kayak, Melià va veure-hi de seguida una oportunitat de negoci.

Un cop instal·lat novament a la ciutat, els serveis de Tarragona Impulsa el van ajudar a materialitzar el projecte“El camí de l’emprenedor és sovint de molta soledat. I en això, l’entitat ajuda molt. Per exemple, oferint cursos de formació, tutories, contactes amb altres emprenedors, un espai de coworking del qual soc usuari, o programes d’acceleració com l’Open Future”, afirma Meli. L’any 2017, després d’un treball previ intens, va presentar la marca Ardits a la llum pública.

En els dissenys d’Ardits es copsa l’empremta tarragonina, ja que s’hi poden identificar elements emblemàtics de la ciutat, com la platja del Miracle i el Far de la Banya. Com a tarragoní, Melià assegura que “la mar forma part de mi”. Fill del carrer de l’Enrajolat, recorda les estones viscudes, de menut, a la platja del Miracle, i de més gran, a la platja Llarga i el Bosc de la Marquesa. “Sempre que puc, pujo a l’embarcació d’algun amic per fer-hi un volt”, hi afegeix.

Melià també és conegut en alguns ambients de la ciutat per haver estat el vocalista de Meli & the Xavalins, una formació de música d’arrel jamaicana que es va mantenir activa entre els anys 1997 i 2006. En guarda molt bons records, d’aquell període, i tot i que de ganes no li manquen, sent que no disposa del temps necessari per engegar una nova aventura musical.

En l’actualitat, Melià combina l’impuls d’Ardits amb un seguit de feines relacionades amb la formació i la consultoria. Al seu parer, el món de l’emprenedoria “va viure un boom fa uns 5 anys enrere, i ara l’activitat ha baixat”. De totes maneres, el seu somni és, en futur més o menys pròxim, poder dedicar-se, d’una manera exclusiva, al seu projecte més ardit.

Text: Enric Garcia Jardí

Fotografies: Cedides



1 Comentari

  1. cristian
    28/02/2020 Respon

    es un crack magrada

Deixa un comentari