Alejandro Ayxendri: “El carrer Unió és el punt més bonic des d’on esperar la comitiva de Ses Majestats els Reis d’Orient”

Alejandro Ayxendri (Tarragona, 1951) no tenia encara 10 anys quan va començar a estudiar a l’Escola d’Art de Tarragona. Allí va aprendre dibuix i amb 14 anys va entrar a treballar a l’agència publicitària GEAT, que tenia la seu al carrer Fortuny, on ajudava a fer rètols, decorats…

Després de més de 15 anys treballant per l’agència, Ayxendri va iniciar la seva trajectòria laboral a la Brigada Municipal, on va treballar fins a la seva jubilació, fa uns cinc anys, pintant els cartells de fusta que es penjaven a la Rambla Nova, murals per exposicions, decorats pels pessebres de la ciutat.. Tot allò que li demanaven i que requeria una traça exquisida amb el pinzell.

Continua llegint

Fernando Sampietro, 25 anys banyant-se per Sant Silvestre

Cada 31 de desembre, desenes de persones es troben a la platja del Miracle per tancar l’any remullant-se a les fresques aigües del Mar Mediterrani, el conegut com a Bany de Sant Silvestre.

Hi ha gent que hi va un any per fer la gràcia, d’altres que ho fan per esperit esportiu i d’altres que repeteixen any rere any perquè ho han convertit en una tradició personal.

Aquest és el cas d’en Fernando Sampietro Esteban (Tarragona, 1957), que es va provar l’experiència el 31 de desembre de 1995 i, des de llavors, no ha fallat mai a la cita. De fet, aquest 2019 farà 25 anys consecutius que participa en el Bany de Sant Silvestre.

Continua llegint

Joan Beneito: “Ser Home dels Nassos és una virgueria que té tanta màgia com l’arribada dels Reis Mags”

Joan Beneito Mercadé (Tarragona, 1966), seguint amb la tradició familiar, encara regenta el negoci de serralleria que va iniciar el seu pare. S’autodefineix com un “serraller de tota la vida”.

Gairebé també “de tota la vida” és la seva vinculació amb el Patronat de la Cavalcada de Reis i Home dels Nassos. Va ser el seu pare que va començar a introduir-los a ell i al seu germà en l’organització d’un dels esdeveniments més màgics que se celebren a la ciutat de Tarragona i s’hi van acabar quedant. D’això en fa més de 30 anys.

Continua llegint