Fa quatre anys que des de Tarragona Cultura vam posar en marxa el projecte El Fotògraf Convidat a la xarxa social Instagram, on cada mes hem convidat un instagramer a mostrar, amb cinc imatges, la seva visió de la cultura, de l’art i de la fotografia. Des de l’any 2013, que vam iniciar el projecte, ja han estat 45 els fotògrafs que han triat un aspecte relacionat amb aquests temes i n’han articulat una petita sèrie. Aquesta experiència ens ha permès descobrir, d’una banda, una gran diversitat de mirades sobre realitats comunes i, de l’altra, talents mig amagats que, de fet, si els seguim a les xarxes, podrem gaudir dia a dia. Ha estat així com Tarragona Cultura ha acomplert dos dels objectius que té: el de promoure la creació artística i, alhora, el de difondre-la i projectar-la.

Enguany els autors participants han estat Jordi Bresó, Kepa Fuentes, Marta Quismondo, Araceli Fortuny, Pere Pulido, Alfons Ros, Valle García, Jordi Brú Martorell, Elena Gavaldà, Isaias Mena, Josefina Subirats i Javier Viñas. Ha estat un any eclèctic, més lliure i lax pel que fa a la tria de la temàtica, perquè hem preferit que els fotògrafs s’expressessin sense condicionants, còmodament en el seu estil i enfocament. Si feu clic sobre els seus noms, a més, podreu recuperar les entrevistes que els hem fet amb motiu de la presentació de cadascun, que reuneixen reflexions molt interessants sobre la imatge, la cultura i les xarxes socials, sobre la manera com cadascú d’ells concep la fotografia.

A partir del dia 14 de desembre a les 19.30 h, les 12 sèries es podran veure exposades, totes juntes, al Cafè La Cantonada, on romandran fins al 9 de febrer. Us convidem a venir a l’acte d’inauguració, en què comptarem amb la seva presència. I aprofitem l’ocasió per agrair-los un cop més que hagin acceptat el repte i hagin volgut mostrar el seu talent a través de les nostres xarxes!

Imatges per ordre d’aparició: Elena Gavaldà, Josefina Subirats, Araceli Fortuny, Jordi Brú, Kepa Fuentes, Valle García, Isaias Mena, Pere Pulido, Javier Viñas, Marta Quismondo, Jordi Bresó i Alfons Ros
Text: Rosa Comes