Tarragona Cultura, el Patronat Municipal de Turisme i InstagramersTGN van convocar durant el 2012 i el 2013 el concurs fotogràfic Mirades de Tarragona per buscar les millors imatges de les nostres activitats culturals. La iniciativa tenia l’objectiu de fer participar la ciutadania d’una manera creativa en la cultura del dia a dia de Tarragona i al mateix temps generar interès per la fotografia professional, potenciada com un eix principal de l’agenda cultural de la ciutat amb l’aposta pel Festival SCAN.

Durant el 2012, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, es van convocar vuit edicions del concurs, en les quals es van rebre 4.103 fotografies. Podeu veure moltes de les imatges rebudes a Twitter i Instagram cercant a través de l’etiqueta #miradesdetgn, i també al Flickr de Tarragona 2012. Totes les imatges participants van gaudir d’una gran difusió a través de les xarxes socials i les guanyadores es van publicar, a més, al Diari de Tarragona. A més, les fotografies premiades en les set primeres edicions estan exposades a través de codis QR en diversos espais de Tarragona.

D’altra banda, el 2013 es va convocar una nova edició del concurs amb motiu de Tarraco Viva i una altra amb motiu de les Festes de Santa Tecla. En l’edició de Tarraco Viva es van rebre 865 imatges, que podeu consultar al Flickr de Tarragona Cultura, i, per Santa Tecla, 2.423, que podeu veure en aquest àlbum. El jurat que va escollir les fotos guanyadores va estat format per Pep Escoda, Manel Granell, Montse RieraCarles LlopIvan Rodon i Jordi Abelló.

Per a més informació sobre les bases del concurs feu clic aquí.

Foto d’Albert Villena, guanyador del segon premi del Mirades Tarraco Viva 2013