Aquest mes de maig la ciutat de Tarragona ha vist néixer un nou moviment ciutadà: la Xarxa de La Marina.

Amb el suport de l’Associació de Veïns del Barri del Port, la Xarxa de La Marina està impulsada per arquitectes, advocats, creadors visuals, arqueòlegs, gestors públics, professors, politòlegs, empresaris, treballadors socials, entre d’altres.

Un grup molt heterogeni que vol aportar una nova visió del Barri del Port, mostrar el seu valor afegit i esdevenir interlocutora amb les diferents administracions i entitats posant de relleu les necessitats urgents i potencialitats existents.

De fet, un dels seus principals objectius és impulsar el Pla Integral que necessita el barri i formar part de la seva planificació. Una planificació que, creuen, ha de passar per la recuperació i transformació d’espais com la que ja s’ha fet amb l’Espai Botet, una antiga nau abandonada reconvertida ara en espai de treball.

El nom tampoc ha estat triat a l’atzar, sinó que s’ha volgut recuperar el que rebia originalment la zona, barri de la Marina, per tal de reivindicar el moment en què aquest va viure el seu gran creixement urbà i industrial i es va convertir en motor de la ciutat.

El Projecte europeu Design Scapes

Un dels primers passos fets per la nova associació és la participació en el projecte Design Scapes, un projecte amb fons europeus de recerca que té per objectiu promoure la cocreació de solucions innovadores basades en el disseny que serveixin per fer front als reptes que marquen l’agenda urbana europea.

El projecte “Active Barri”, presentat per la Plataforma del Barri de la Marina, ha estat un dels 50 guanyadors que han estat escollits entre 263 sol·licituds provinents de 29 països en la primera fase de DesignScapes.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Xarxa de La Marina

Etiquetes: