Seguim oferint-vos la possibilitat d’endinsar-nos una mica més en les històries que s’amaguen darrere de cadascuna de les parelles de Nanos Vells, aprofitant que enguany celebren els seus 150 anys. I és que després de tants anys encara segueixen enlluernant-nos com el primer dia. Aquest mes, us parlem de la parella de nanos més exòtica que existeix a la ciutat, el Negrito i la Negrita.

Foto: Tarragona Cultura - Laia Marín
Representen, segons l’historiador Adolf Alegret, a unes caricatures lliures de Cuba. En canvi, l’escriptor i historiador Joan Salvat i Bové, parla d’uns criats guineans que servien al senyor Simón Lloveras, un batlle de l’any 1882 i comerciant en ultramar, que centrava el seu negoci, sobretot, a Veneçuela i la Guinea espanyola. Segons Salvat, aquests personatges eren populars entre els veïns perquè cada matí servien xocolata al jardí de la casa Lloveras, situada a la Rambla de Sant Joan.

Es diu que aquest entranyable duet, finalment, va retornar al seu país, on cercaven un clima més càlid en no poder resistir el fred dels hiverns de les nostres contrades.

Recordeu que podeu recuperar les entrades anteriors sobre el Nano capità, el Marquès i la Marquesa i la parella d’Arlequins.

Text: Laia Marín
Fotos: Tarragona Cultura – Laia Marín

Fonts:

> Web Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona
> Casa de la Festa
> Joan Salvat i Bové al llibre Los gigantes y enanos de Tarragona (1951)