Els Andalusos

Al llarg de 2015 i fins a dia d’avui, dins del blog hem anat fent un repàs dels diversos personatges que conformen la comparsa dels Nanos Vells del nostre Seguici Popular. I ho hem fet amb motiu del seu aniversari: efectivament, van sortir al carrer per primera vegada l’any 1865, substituint els anteriors nanos municipals, i, així, doncs, l’any passat va fer ni més ni menys que 150 anys d’aquesta efemèride. Aquests mesos hem anat dedicant un retrat al Capità i a cadascuna de les sis parelles que conformen els capgrossos més antics de la ciutat i que porten els membres de l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona, una entitat sense ànim de lucre que té l’objectiu de protegir i fomentar els Nanos, així com de les activitats festives en què aquests participen.

Continua llegint

150 anys amb barretina i espardenyes

Si us donessin l’opció de fer un nano nou de trinca, quin personatge tarragoní actual triaríeu de model?

Si ho recordeu, l’any passat vam iniciar una sèrie d’articles sobre els Nanos Vells de Tarragona per commemorar els 150 anys que aquests elements tan significatius del Seguici Popular tarragoní acaben de fer. Avui us llancem aquesta pregunta tot parlant-vos dels nostres Pagesos, la penúltima parella que ens queda per tractar. Anteriorment, ja us explicàvem que els Nanos Vells, de l’escultor Bernat Verderol, estan formats per tretze capgrossos que representen diversos estaments de la ciutat del segle XIX i avui és el torn d’aquells que simbolitzen la importància social i econòmica de la terra i l’agricultura en la col·lectivitat.

Continua llegint

Aquest mes parlem del nanos Negritos

Seguim oferint-vos la possibilitat d’endinsar-nos una mica més en les històries que s’amaguen darrere de cadascuna de les parelles de Nanos Vells, aprofitant que enguany celebren els seus 150 anys. I és que després de tants anys encara segueixen enlluernant-nos com el primer dia. Aquest mes, us parlem de la parella de nanos més exòtica que existeix a la ciutat, el Negrito i la Negrita.

Foto: Tarragona Cultura - Laia Marín
Continua llegint