Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona, una cita singular en el panorama literari català

El pròxim dissabte 13 de juny es donaran a conèixer els veredictes dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. La situació sanitària actual ha provocat que l’acte públic de lliurament, que en els darrers anys tenia lloc al Teatre Metropol, es reconverteixi en una cerimònia televisada per TAC 12, anomenada “Acte distanciat de deslliurament”.

Continua llegint

Imma Pujol: “Haurem de defensar la cultura més que mai”

Imma Pujol (Piera) és integrant del col·lectiu de narradores de contes Entret(r)es, i des de fa una pila d’anys és també bibliotecària de la sala infantil i secció juvenil de la Biblioteca Pública de Tarragona. Hem conversat amb ella sobre la importància de la lectura, aquestes setmanes de confinament, i sobre els contes que, amb les seves companyes, han posat a disposició del públic, per canals telemàtics.

Continua llegint

Els clubs de lectura de la Biblioteca, el punt de trobada pels amants de les lletres de totes les edats

Fomentar l’hàbit de la lectura, reforçar el paper socialitzador de la biblioteca i promocionar autors i temàtiques locals. Amb aquests objectius van començar a fer-se l’any 2005 els clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Gairebé 15 anys després, de forma trimestral o quadrimestral, la Biblioteca segueix organitzant nombrosos clubs que atrauen a amants de la lectura de totes les edats i temàtiques.

Teatre, assaig, còmic, llengües estrangeres, àlbums il·lustrats, literatura policiaca, de viatges… qualsevol gènere o temàtica és vàlid per organitzar un club de lectura.

Cada principi de trimestre, la Biblioteca presenta la seva oferta de clubs per als següents mesos. Un cop escollida la temàtica a tractar, es trien entre dues o tres lectures, una per mes, aproximadament, i es convoquen les trobades mensual dels participants al club per comentar i debatre sobre l’obra proposada.

A partir d’aquí, diverses tardes algunes sales de la biblioteca s’omplen d’amants de la lectura amb ganes de comentar allò que acaben de llegir i, fins i tot, de proposar-se títols entre ells.

Fomentar la lectura entre els més petits

Des de la Biblioteca també s’organitzen diversos clubs de lectura destinants a infants. De fet, a partir de P5, nens i nenes poden començar a participar al club de lectura en família. Des del centre expliquen que els clubs són per nens que tenen ganes de llegir, però també que tinguin ganes de fer amics i xerrar una estona fent servir algun llibre com a excusa.

De fet, a les trobades dels clubs infantils el debat sobre els llibres es barreja amb activitats lúdiques de tot tipus.

La participació als clubs de lectura és gratuïta i oberta a tothom. Únicament, cal fer la inscripció prèvia al cicle per poder participar en les sessions de comentari dels llibres, trucant al 977 240 331 o per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat.

Text i fotos: Laia Díaz