David Solé: combinació d’alçada entre cuina tradicional i creació literària

David Solé i Torné (Tarragona, 1967) és un cuiner de renom a la ciutat, consolidat en l’estil de la cuina tradicional catalana i tarragonina. Fa trenta anys que rememora les receptes dels seus avantpassats des de la cuina de El Barquet, restaurant d’origen familiar que va obrir el seu avi l’any 1954. «El que jo he fet és adaptar les receptes familiars a les tècniques de cocció actual», assegura el xef, somrient, des d’una de les taules —malauradament buides per la situació actual— del número 16 del carrer Gasòmetre.   

L’essència original «es manté intacta». El Barquet és suquet i romesco, galera i lluç, gamba i rap, arròs i fideus. «És una relació plena amb el mar», defineix Solé, net de pescadors per família materna, i que s’ha encarregat amb cura de mantenir les receptes de barca. «Aquelles que es feien al mar o a casa de pescadors», subratlla, i que són sense dubte les beceroles de la cuina tradicional. «Una cuina on el producte principal és protagonista i on la resta d’ingredients fan la funció d’embolcall», apunta.

Continua llegint

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona, una cita singular en el panorama literari català

El pròxim dissabte 13 de juny es donaran a conèixer els veredictes dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. La situació sanitària actual ha provocat que l’acte públic de lliurament, que en els darrers anys tenia lloc al Teatre Metropol, es reconverteixi en una cerimònia televisada per TAC 12, anomenada “Acte distanciat de deslliurament”.

Continua llegint

Imma Pujol: “Haurem de defensar la cultura més que mai”

Imma Pujol (Piera) és integrant del col·lectiu de narradores de contes Entret(r)es, i des de fa una pila d’anys és també bibliotecària de la sala infantil i secció juvenil de la Biblioteca Pública de Tarragona. Hem conversat amb ella sobre la importància de la lectura, aquestes setmanes de confinament, i sobre els contes que, amb les seves companyes, han posat a disposició del públic, per canals telemàtics.

Continua llegint