El dimecres 13 de desembre, a les 19 h, a l’Espai Turisme (c. Major, 37), es va presentar l’exposició “El Fotògraf Convidat 2017”, una mostra que recull les 12 sèries dels 12 fotògrafs que han participat enguany en aquesta iniciativa de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Fa cinc anys que des de Tarragona Cultura vam posar en marxa el projecte El Fotògraf Convidat a les xarxes socials, on cada mes hem convidat un instagramer a mostrar, amb cinc imatges, la seva visió de la cultura, de l’art i de la fotografia. Des del 2013, que es va iniciar el projecte, ja han estat 57 els fotògrafs que han triat un aspecte relacionat amb aquests temes i n’han articulat una petita sèrie. Aquesta experiència ens ha permès descobrir, d’una banda, una gran diversitat de mirades sobre realitats comunes i, de l’altra, talents mig amagats que, de fet, si els seguim a les xarxes, podem gaudir dia a dia. Ha estat així com Tarragona Cultura ha acomplert dos dels objectius que té: el de promoure la creació artística i, alhora, el de difondre-la i projectar-la.

Enguany els autors participants han estat Joan Abella, Marc Bosch, Cristina Cabré, Laura Casas, Marta Coll, Àlex Folguera, Mònica Galera, Mar López, Jordi Montejo, Ernest Perales, Albert Rué i Xavi Solé. Els autors han estat totalment lliures a l’hora de triar la temàtica i l’enfocament de la seva sèrie, perquè s’ha volgut que treballessin sense condicionants i mostrant el tipus de fotografia que més els agrada fer. Si ho analitzem per grans blocs, l’art del fotomuntatge, la fotografia d’infants, la natura, les festes i els espais urbans més característics de la ciutat n’han estat els protagonistes.

Fins al dia 13 de gener de 2018, les 12 sèries es poden veure exposades, totes juntes, a l’Espai Turisme. Descobriu-ne les sèries aquí:

 

Joan Abella: “Densitat emocional. El gest captat pel Joan et pot fer reviure el que li va oferir aquell precís moment del directe.”

Marc Bosch: “Aturant el moviment. A través de la llarga exposició, el Marc aconsegueix congelar el moviment de ciutats i entorns naturals.”

Cristina Cabré: “Innocència natural. La Cristina ens situa en escenaris gairebé literaris, plens de perfecció, que ens fan conscients de la fugacitat del temps.”

Laura Casas: “Ulls que escriuen, paraules que revelen. La Laura ens ensenya que els mercats són cors que bateguen, éssers dinàmics plens d’històries i d’humanitat.”

Marta Coll: “Debilitat per la bellesa. La Marta se sent fascinada per la natura que l’envolta i ens en mostra els diferents colors, formes, textures i detalls.”

Àlex Folguera: “Imatge i narrativa. El tractament de la llum que l’Àlex fa en les seves imatges les dota d’una narrativitat cinematogràfica, d’un dinamisme que ens convida a passejar.”

Mònica Galera: “Espontaneïtat concentrada. La Mònica té la capacitat de recol·lectar instants i moviments que mai més no es repetiran.”

Mar López: “Art i quotidinanitat. La Mar ha ballat pels carrers de Tarragona per donar una nova perspectiva a alguns dels llocs més emblemàtics.”

Jordi Montejo: “Nous angles. El Jordi ens regala una guia de fotografies a evitar si vols ser un instagramer original (amb una mica d’humor).”

Ernest Perales: “L’art del fotomuntatge. L’Ernest ha fet l’exercici d’imaginar una Tarragona en què, a mode de pel·lícula de ciència-ficció, podria fer més de cinquanta anys que no hi visqués ningú.”

Albert Rué: “Orgànic i proper. L’Albert ha fotografiat persones que treballen des de dins de la festa major perquè, per Santa Tecla, els carrers s’omplin de folklore i cultura.”

Xavi Solé: “La descoberta del món minúscul. De la mà del Xavi ens introduïm en un món espectacular, d’estructures perfectes i delicadesa precisa.”

[Foto de capçalera: Albert Rué]