Les ciutats seran segures i interessants en l’època post COVID?

La pandèmia que es va declarar el passat mes de març ha provocat un canvi de vida i hàbits en bona part de la població. El confinament obligat de gran part del país, a excepció dels treballadors dels serveis essencials, ha descobert a molta gent el teletreball i també ha despertat necessitats fins ara inexistents, com el valor per disposar d’un petit tros de jardí o, com a mínim, d’una terrassa.

Continua llegint

Lluís Mangrané: “Una de les lliçons de la pandèmia és que ens necessitem els uns als altres”

Lluís Mangrané (Tarragona, 1955) forma part de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona des de la seva fundació, l’any 1993. Tot i acumular dècades d’experiència en l’àmbit de la gestió d’emergències, Mangrané reconeix que des de començaments de març viu, com tothom, uns dies insòlits. Tancat en una habitació, rodejat de pantalles i pendent constantment del telèfon mòbil, coordina les actuacions dels més de 50 voluntaris de l’entitat, que treballen de manera abnegada per contribuir a controlar la propagació de la Covid-19 a la ciutat.

Ells sempre hi són. Des de l’activació de l’estat d’alarma, han esmerçat els seus esforços a recordar, per megafonia, a la població, que cal respectar les mesures de confinament, així com també a recollir i repartir el material sanitari que col·lectius, empreses i persones a títol individual han donat per col·laborar a fer front al coronavirus. Tenen quantificades fins a 1.500 mascaretes i 80.000 guants d’un sol ús, i ben aviat donaran unes 4.000 mascaretes reutilitzables per als cossos de seguretat, personal sanitari i d’emergències.  

Continua llegint