Alejandro Ayxendri: “El carrer Unió és el punt més bonic des d’on esperar la comitiva de Ses Majestats els Reis d’Orient”

Alejandro Ayxendri (Tarragona, 1951) no tenia encara 10 anys quan va començar a estudiar a l’Escola d’Art de Tarragona. Allí va aprendre dibuix i amb 14 anys va entrar a treballar a l’agència publicitària GEAT, que tenia la seu al carrer Fortuny, on ajudava a fer rètols, decorats…

Després de més de 15 anys treballant per l’agència, Ayxendri va iniciar la seva trajectòria laboral a la Brigada Municipal, on va treballar fins a la seva jubilació, fa uns cinc anys, pintant els cartells de fusta que es penjaven a la Rambla Nova, murals per exposicions, decorats pels pessebres de la ciutat.. Tot allò que li demanaven i que requeria una traça exquisida amb el pinzell.

Continua llegint

La #BlogosferaTGN es torna a posar en marxa

A partir d’avui es posa en marxa, de nou, el projecte 3.0 de la #BlogosferaTGN, una nova acció de Tarragona Cultura que va sorgir el 2014 amb l’objectiu de reforçar la xarxa de blogs de la ciutat i del seu entorn immediat. Enguany el nombre de bloguers participants augmentarà i ascendirà a 27, amb la possibilitat que se’n vagin afegint alguns més.

El projecte es va encetar l’any passat dins de la campanya #FandeTGN i va demanar a cada bloguer participant que fes 3 recomanacions culturals al seu blog. El 2015, la voluntat és consolidar aquesta xarxa d’espais virtuals i també concretar una mica més l’acció conjunta, és a dir, generar uns continguts que estiguin encara més relacionats els uns amb els altres.

Continua llegint

La vitalitat de la #BlogosferaTGN

Si una cosa podem dir després de set mesos de col·laborar amb ells, és que els nostres bloguers són grans amfitrions de la cultura i de la ciutat. Divuit dels blogs més actius del nostre territori han passat per Tarragona Cultura des del passat mes de maig per explicar-nos per què ells també són #FandeTGN, i, ara, que toca fer balanç, podem ben bé afirmar que amb ells la xarxa s’ha omplert de recomanacions interessants que ens han mostrat la varietat i la riquesa de la nostra activitat cultural, des de la més coneguda i que ens projecta més enfora, fins als secrets més amagats (alguns, fins i tot, desconeguts pels seus habitants).

Vam començar el 6 de maig amb el blog de La Pipel Entertainment i, des d’aleshores, han passat per aquí La Bola Infinita, Escenaris de Terra, El Bloc de la Jaka, el blog de la Cinta S. Bellmunt, La Batcova, el blog de David Oliete, Tarragona IN, Tarraco StyleLa meva finestra, el blog de l’IPHESMetal Symphony, FototuristaHistòries d’una càmeraSeré breu, Cultius CulturalsVarmt Igen i Gatekeeper. Des de Tarragona Cultura només els podem dir gràcies!, i encoratjar-los a continuar amb la seva tasca de fer bullir la xarxa amb els seus textos i les seves imatges.

Continua llegint