La ciutat de la imatge

El Som fans de TGN arriba, una setmana més, molt carregat de fotografia. Amb la presència del Festival Internacional SCAN, fa dies que la ciutat s’ha omplert de bones i nombroses exposicions que es podran visitar fins al mes que ve, com la de “Fotografia i poesia visual” o la de “Talent Latent”. Ara bé, la imatge no només s’imposa en el nostre panorama cultural a través d’aquestes i moltes altres mostres, sinó també a partir de la pràctica que incentiven els centres cívics, veritables espais d’aprenentatge i de passió.

D’altra banda, les vostres recomanacions fetes amb #FandeTGN també repassen instants de jazz i swing, la setena edició de la Setmana del Còmic i el viatge del Tapís de Miró y Royo cap a Londres. Moltes gràcies per compartir el que sentiu amb la cultura!

Foto: Dolors Ayxendri sobre una imatge exposada a “Talent Latent” d’Anne Berry.
Continua llegint

Fans de la fotografia

El segon cap de setmana del Festival SCAN Tarragona de fotografia ens ha deixat un gran nombre de comentaris i instantànies a les xarxes socials. El nostre Storify setmanal, el ‘Som fans de TGN’, recull avui algunes d’aquestes recomanacions que heu fet circular sota l’etiqueta #FandeTGN i que ensenyen la diversitat d’actes que conté: exposicions, tallers pedagògics, visites, trobades d’experts i novells, etc.

La setmana, però, no només ha estat dedicada culturalment a la fotografia i veureu que ha acollit l’inici de la nova programació del Cafè Metropol, sorpreses artístiques al carrer, teatre a la Sala Trono i una visita per endinsar-se en les meravelles documentals de la Biblioteca Hemeroteca Municipal.

Foto: Juanjo Fuster (@joefuga a Instagram)

Continua llegint

Univers asfixiant

El de Jordi Díaz (Tarragona, 1979) és un cas ben curiós. Per molts motius. Reconeix que va començar a estudiar fotografia a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona sense ni tan sols tenir una càmera pròpia. I pocs anys després desbanca 290 altres fotògrafs i és un dels deu seleccionats a participar a l’exposició col·lectiva “Talent Latent“, columna vertebral del Festival SCAN. Serà, en certa manera, la seva carta de presentació a la ciutat, ja que fins ara no havia estat present en els cercles artístics tarragonins.

Un llit cobert amb un únic llençol amb inquietants taques, sembla, de sang. Un cotxe mig amagat entre els arbustos en el marge d’una carretera solitària. Un ocell mort a l’interior d’una capsa. Són les descripcions de tres de les imatges que conformen Anoche pagué para cerrar los ojos, el títol expressament ambigu que dóna nom a la seva participació a “Talent Latent”.

Continua llegint