El proper 5 de novembre, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Mirades de Tarragona. Un recorregut visual per la cultura”, que reunirà les 31 imatges guanyadores del concurs fotogràfic Mirades de Tarragona de 2012 i 2013. L’exposició es podrà veure a l’Espai Turisme, al c. Major, 39, de Tarragona, i durant l’acte d’inauguració es lliuraran els 3 premis de la darrera edició, dedicada a Santa Tecla, que han recaigut en Paula Arbeloa, Alba Albert i Miquel Tost.

Amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana Tarragona 2012, l’any passat la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme i InstagramersTGN van engegar una iniciativa conjunta de participació que animava els ciutadans i les ciutadanes a presentar fotografies relacionades amb els diversos esdeveniments culturals que caracteritzen la nostra ciutat. Des d’aleshores i fins al setembre de 2013, s’han convocat deu edicions del concurs Mirades de Tarragona, que han rebut, en total, 7.391 imatges. Totes juntes constitueixen un document de primer ordre del dinamisme de la nostra activitat.

L’exposició mostra les 31 imatges que el jurat del concurs, format per professionals de la fotografia i de la comunicació, ha seleccionat al llarg d’aquestes 10 edicions del concurs, les quals coincideixen amb moments festius i culturals importants de l’any: Setmana Santa, Sant Jordi, Tarraco Viva, Sant Joan, Santa Tecla, Concurs de Castells i el Festival de Fotografia SCAN Tarragona, així com amb un moment en què ens visiten molts turistes (els mesos d’estiu), en què es va plantejar un edició dedicada a captar les mirades de les mirades.

1r premi concurs fotogràfic Mirades de Tarragona sobre Tarraco Viva 2013 - Cinta Bosch - Llum i ombres d'un passat gloriós

1r premi concurs fotogràfic Mirades de Tarragona sobre Tarraco Viva 2013 – Cinta Bosch – Llum i ombres d’un passat gloriós

A més del joc creatiu que comporta i l’enriquiment emocional dels concursants, Mirades de Tarragona ha marcat un punt d’inflexió, en el sentit que ha permès descobrir valors fotogràfics nous en una ciutat que està abocada a la fotografia des de fa anys. Valors emergents que, gràcies a la feina constant d’un jurat atent a la qualitat, a la contemporaneïtat i als nous mitjans i medis, han aflorat i poden apuntar cap a un camí de llarg recorregut.

Les imatges exposades són de Joan Hernández, Josep M. Mallafré, Edu Pazos, Marc Forcadell, Eulàlia Virgili, Marc Espinosa, Carles Llop, Rosa Casas, Francesc Pérez, Laia Marín, Dani Seró, Xavier Mejuto, Lucía Castro, Marina Barea, Paula Arbeloa, Miquel Tost, Andrea Fontbona, Antoni Coll, Jon Tunguela, Octavi Lobo, Montse Ferré, Cristina Clupés, Cinta Bosch, Albert Villena, Regina Barbas i Alba Albert.

All llarg de les 10 edicions del concurs, han format part del jurat Jordi Abelló, Cecília Bofarull, Gerard Boyer, Pep Escoda, Manel Granell, Carles Llop, Xavier Ribera, Montse Riera, Ivan Rodon i Jordi Suriñach.

Imatges: Diables, de Paula Arbeloa, 1r premi de Mirades de Santa Tecla 2013 i Llum i ombres d’un passat gloriós, de Cinta Bosch, 1r premi de Mirades de Tarraco Viva 2013