BlogosferaTGN

Vint anys d’Internet

La bloguera Rosa Casas posa els seus tres punts al mapa
08/04/2015

Els ordinadors i, sobretot, Internet l’apassionen. Més ben dit, les múltiples portes que li han obert al llarg de la seva vida internauta. A casa seva ja hi va entrar l’Spectrum amb el seu teclat de colors i l’any 1995 va conèixer la World Wide Web gràcies a la xarxa de Tinet. Estem parlant de la Rosa Casas, la nostra bloguera convidada d’aquesta setmana, que ho ha tingut del tot clar quan li hem demanat quin objecte cultural s’enduria a una illa deserta; “això sí, on hi hagués cobertura”:

Tinc moltes coses que m’agraden molt i que podria posar a la bossa: llibres, música…, però, quan em van fer la pregunta, no vaig dubtar ni un moment: el Google, dins d’aquesta capseta, i així poder obrir moltes finestres al món. Una finestra al món és el que vaig obrir fa 20 anys des del meu ordinador… Va ser al·lucinant, màgia pura! Quin munt d’històries llegides, viscudes, escoltades, amics, vivències a temps real, tot el món en un clic.

Amb aquests antecedents, no és d’estranyar que la Rosa comencés a ser present a la blogosfera ben aviat. El bloc de la Jaka no és l’únic espai que té, però sí el que fa més anys que manté i el podríem definir com un dietari no diari de realisme surrealista. En tot cas, un espai ple d’inquietuds i d’intel·ligència en què es combinen la seva afició per la fotografia i per la lectura amb els records i les vivències curioses.

Els punts que ella ha dibuixat al mapa són un interior molt musical, un exterior molt concorregut i un lloc, entre interior i exterior, ple de reminiscències marítimes. Voleu conèixer els tres llocs de Tarragona que ens recomana?

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Rosa Casas

Shiva Music. Foto de Rosa Casas

Shiva Music. Foto de Rosa Casas

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete3 Comentaris

 1. Jordi Planas Manzano
  08/04/2015 Respon

  Cal no confondre la WWW amb Internet, fa molt més de 20 anys alguns ja ens guanyàvem la vida a Internet amb altres protocols: Telnet, Gopher, FTP, SMTP, IRCP, NNTP, etc...

  • Rosa Casas Llauradó jaka
   08/04/2015 Respon

   Moltes gràcies pel teu comentari Jordi, però diria que aquí no es confon res... fa mes de 20 anys que si que es treballava amb els protocols que anomenes, però la gent normal el poble no tenia accés a res de tot això, però vet aquí que un dia precisament del mes d’abril del 1995 i van haver uns agosarats que van dir :Connectem ? i Tinet va donar accés públic, a tothom que ho volia... van ser pioners a Europa... be, la història de Tinet es un somni fet realitat.

  • Moltes gràcies, Jordi, per la precisió. A l'article ens referim al fet que la Rosa Casas va conèixer Internet i la WWW (totes dues coses alhora) fa vint anys, a la URV, gràcies a la iniciativa de Tinet.

   Salutacions cordials i gràcies per llegir-nos!
   Tarragona Cultura

Deixa un comentari