Aquesta setmana, dins de la #BlogosferaTGN, us proposem un passeig per un espai virtual ple de sensibilitat i de prosa ben escrita. És Des bouts de miroir, el blog de l’Iris Carrera Lago, una graduada en Comunicació Audiovisual que, malgrat la seva jovenesa, fa anys que participa activament en la cultura de la ciutat. Ja va formar part de la desapareguda plataforma poètica La Pell del Llavi i ara la podem trobar, entre altres iniciatives, a la companyia de teatre Seven6 i o al Cor Al·leluia, on dóna sortida a la seva passió per la interpretació i la música.

Desperta, intel·ligent i amb un talent innat, l’Iris ha realitzat múltiples treballs audiovisuals amb Quimeras i amb l’Xcèntric del CCCB (alguns ens toquen de ben a prop, com la campanya #FandeTGN) i manté un blog personal en què, sobretot, ens recomana llibres, teatre, música, i també, és clar, cinema i televisió. Vegem amb quin objecte es presenta ella mateixa en aquesta secció que us proposem cada setmana…

He triat aquest objecte que tinc entre mans, en primer lloc, perquè és un llibre, i mai marxaria enlloc sense dur-ne un. Concretament, he triat les històries de la Mafalda perquè és un personatge amb qui sempre m’he sentit identificada, i que em fa de recordatori d’alguns valors que tinc molt presents, ja des de la infantesa, als quals trobo molt important no renunciar.

També m’agrada el valor que dóna Quino al criteri dels nens, perquè tracta el petit d’igual a igual, sense cap mena de condescendència. Crec molt en la importància de mirar el món que ens envolta amb curiositat, i en la necessitat de mantenir aquesta actitud més enllà de la infantesa.

Finalment, les històries de la Mafalda aporten una dosi d’humor molt necessària per sobreviure en qualsevol lloc d’aquest món, i la seva agudesa fa que puguis rellegir-les una vegada i una altra sense cansar-te’n. Almenys, així ho feia jo de petita… M’hi hauré de tornar a posar.

Precisament, els tres espais que l’Iris ha escollit avui per al mapa bloguer simbolitzen i responen als seus interessos culturals més propers: un bar en què es genera música de manera espontània, un bon lloc per llegir tranquil·lament i un punt de trobada en què ella dóna sortida a les seves inquietuds teatrals. Tres trossets de la ciutat que reflecteixen part de l’Iris i del món. Els descobriu?

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Iris C. Lago

Foto: Iris Carrera Lago

Foto: Iris Carrera Lago

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs
Antoni Coll
Màrius Domingo: Altacapa
> Rafael López-Monné: Vistes
> Gatekeeper
> 
Cinta S. Bellmunt
> Carles Llop: La bola infinita
> Mercè Samper: El meu raconet
> Emili Samper: La Batcova