Art, col·laboració, cultura i reflexió. Aquestes són les quatre etiquetes del blog Cultius Culturals amb més articles associats; quatre substantius que sintetitzen el caràcter d’aquesta potent plataforma virtual impulsada per un grup de joves historiadors inquiets, que és alhora web, blog i xarxes socials. I, certament, l’art (especialment, les arts visuals) i la cultura són els temes que tinten el seu espai d’un color més intens, el qual no es queda en la superfície de les coses, sinó que hi aprofundeix, amb un registre lingüístic i narratiu, això sí, amè i proper, i que compta amb un equip estable però també amb la participació de col·laboradors puntuals que s’afegeixen a aquesta aventura i hi diuen la seva lliurement.

A la imatge que encapçala aquesta presentació només hi apareixen el Gabino i la Guiomar, però, dalt de Cultius Culturals, s’hi han embarcat també el Ricard i l’Antoni. Si marxessin cap a una illa deserta, tenen clar el que s’emportarien…

Des de Tarragona Cutura ens preguntaven què ens enduríem de Tarragona i el que voldríem emportar-nos és l’ambient de la plaça. És per això que hem triat Mil i un bar contats, els vint-i-set relats que col·lectivament han escrit tarragonines i tarragonins, grans i joves, que parlen de passat i futur, de microhistòries i fantasia. Ens agrada especialment aquest llibre perquè recull l’ànima de la gent de la nostra ciutat i fa del bar un centre socialitzador i cultural.

Com no podia ser d’una altra manera, doncs, una de les localitzacions que Cultius Culturals posa al mapa de la #BlogosferaTGN aquesta setmana és una cafeteria, que no és encara gaire coneguda, perquè fa poc que ha obert a la ciutat, però que simbolitza un encreuament de cultures. Els altres dos llocs que ens recomanen són espais allunyats del centre estricte de la ciutat que, cadascun per la seva banda, duen al darrere un nus de tensions històriques important. I és que la gent de Cultius Culturals porten la descoberta i la reinvindiació a l’ADN… i volem que continuïn així!

Endevineu quins són aquests llocs? El resultat el trobareu aquí.

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Cultius Culturals

Foto: Cultius Culturals

Foto: Cultius Culturals

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN