És una experta a trobar fils narratius diferents i sorprenents, a traçar rutes temàtiques per Tarragona que així, d’entrada, potser no se’ns hauria acudit dibuixar i que, sens dubte, marquen el caràcter d’una ciutat: ara un passeig visual per balcons que destaquen per la seva bellesa, ara un recorregut pels parcs infantils que hi ha dispersos per diferents zones, ara un recull dels llums de carrer més treballats… Elements i racons urbans, juntament amb restaurants, comerços i moda, protagonitzen els apunts que la María Sagredo publica periòdicament al seu blog i que generen una entrada de centenars d’internautes d’aquí i de fora. El seus seguidors habituals i esporàdics, doncs, llegeixen, descobreixen i comenten a través d’ella les nostres meravelles i curiositats, la Tarragona més IN.

Precisament, l’objecte que la María ha triat aquesta setmana per presentar-se dins la #BlogosferaTGN conté, en aquest sentit, una càrrega simbòlica important:

Mi objeto es el pase tarragoní, porque, antes de venirme a vivir a Tarragona, yo trabajaba como periodista en Madrid en una agencia de comunicación y mi novio entonces (ahora marido) quiso que me viniera a vivir con él y la mejor manera de convencerme fue enseñándome lo bonita que era la ciudad. Y la verdad es que me conquistó. Decidí dejar el estrés de vida por un sitio con mucho encanto y no me arrepiento.

Gràcies, doncs, a aquest passi tarragoní, que l’ha portat una vegada rere una altra a visitar-ne els recintes històrics i que la va convèncer de quedar-s’hi, tenim la sort que la María es dediqui ara a mostrar la nostra ciutat amb una mirada nova i personal, i que, partint, doncs, del relat més conegut (el del nostre patrimoni), ofereixi al món uns nous recorreguts emocionals per Tarragona.

Voleu saber quins punts ha posat ella al mapa? Quins espais ciutadans ens recomana dins de la #BlogosferaTGN? Si entreu al seu blog, els infants, els esperits dolços i els aventurers hi trobareu, de ben segur, el vostre lloc…

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i María Sagredo

Tarragonain Faro III
Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka