La Llibreria Adserà, allà on les lletres atenuen el pas del temps

Fa més de cinquanta anys que la família Adserà porta als tarragonins històries i coneixements a través dels llibres, un sector que es regenera per fer front als nous temps

Al número 94 de la Rambla Nova el temps s’atura. És el racó des d’on la família Adserà fa més de 50 anys que acosta als ciutadans de Tarragona històries d’amor o d’aventura, poesies per riure, plorar o reflexionar, assajos polítics o científics, o centenars de milers de coneixements recollits entre les pàgines dels llibres de les seves prestatgeries. «Quan entro a la botiga, l’olor és la mateixa que fa quaranta anys. L’olor del llibre, del paper, és especial i inconfusible».

Són les paraules de la Gertrudis Adserà, filla d’Antoni Adserà i Montserrat Bertran. Ella, junt amb els seus germans, va agafar el relleu dels seus pares l’any 1990, vint-i-quatre anys més tard que obrissin la llibreria al bell mig de Tarragona. «Però evidentment, de petita ja ajudava al negoci familiar. Ens posàvem muntanyes de llibres a terra per poder arribar al taulell!», recorda somrient des de la rebotiga. De fet, la llibreria era gairebé una estança més de casa seva, ubicada al pis superior. «Moltes nits he baixat en pijama a agafar llibres», assegura la Gertri, diminutiu amb el qual l’anomenen a casa.

Continua llegint

#Elmeullibreés

Un recull de les recomanacions que heu fet per Sant Jordi