L’Andrea Torres i el Jeremy Alonso són dos germans que formen un tàndem ideal per a un projecte com Explay.es: una periodista i publicista i un comunicador i webmaster són realment un gran equip per crear i tirar endavant aquesta guia d’experiències cada cop més arrelada a Tarragona, que es desplega ni més ni menys que en un web, un blog i diverses xarxes socials, farcits de continguts audiovisuals de manufacturació pròpia d’alta qualitat i interès. El de l’Andrea i el Jeremy és un clar exemple d’empoderament col·lectiu, en el sentit que fa més d’un any dos professionals especialitzats i altament qualificats van posar damunt la taula tot el seu saber fer per fer realitat aquest projecte i ara, a més, compten amb col·laboradors destacats en diversos aspectes per anar-hi posant matisos interessants quan cal.

Els hem demanat que, per presentar-se aquesta setmana com a protagonistes de la #BlogosferaTGN, triïn un objecte cultural que els defineixi, un objecte que s’estimin especialment i que expliqui qui són. Mireu què ens han dit…

L’objecte que us volem presentar és molt important per nosaltres; es tracta del DVD del documental La Mirada de l’Àliga, que vam presentar la Santa Tecla 2014. L’elecció va més enllà de fer promoció: creiem que aquest objecte no només està relacionat amb la cultura tarragonina, sinó que representa també les ganes i la curiositat de dos tarragonins per conèixer més la Baixada de l’Àliga. Un acte que, a priori, molts dels assistents no es plantegen d’on ve. Un exemple de com la curiositat de les persones pot acabar aportant el seu granet de sorra a la cultura.

I és que el nostre web parla d’experiències i us assegurem que tot el procés de realització d’aquest documental va acabar esdevenint una de les experiències més espectaculars que hem viscut. Vam aprendre moltes coses del camp audiovisual que no s’aprenen a la universitat i vam poder conèixer a gent molt interessant, arrelada a la cultura popular de la ciutat, que ens van oferir els seus punts de vista i les seves vivències. Alhora que anàvem descobrint la història i l’evolució de l’acte, coneixíem també els sentiments que experimenten alguns dels protagonistes, no només en aquest acte, sinó pel fet de formar part de la família del Seguici Popular.

La veritat és que no cal afegir gaire més a l’hora de presentar-los, perquè en les seves paraules es traspúa tot el caràcter del seu espai virtual: il·lusió, inquietud, positivitat i ganes d’aprofundir i de fer bé les coses. Seguint aquesta línia, els espais de Tarragona que ells ens recomanen aquesta setmana tenen en comú la sensació de llibertat que s’hi respira i s’adrecen especialment a aquelles persones a qui els agrada la bona vida.

No teniu ganes de descobrir-los?

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Explay.es

Foto: Explay.es

Foto: Explay.es

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz