Ho dèiem fa uns dies en aquest mateix blog amb motiu d’un article que vam publicar sobre algunes dels nostres millors fotògrafs: l’Emilio Barruz, que aquesta setmana protagonitza la #BlogosferaTGN, és el fotògraf que dibuixa. Si visiteu el seu fotoblog, on va publicant els seus treballs, veureu que acostuma a donar un tractament ombrívol a les imatges i a perfilar profundament les expressions dels seus retrats. L’Emilio il·lustra la realitat amb humor i contrast, i tot i que li agrada captar instants festius i de la tradició de la ciutat, de la natura i també l’eufòria futbolística, mostra una clara preferència pel tema musical.

Precisament, quan li hem preguntat l’objecte que s’enduria si marxés a una illa deserta, ens ha dit:

El objeto elegido es un cd de mi grupo favorito, en concreto es el Ten de Pearl Jam, el disco debut del grupo, que sacaron haya en el año 1991. Lo he elegido porque es uno de los primeros álbumes en formato cd que compré en toda mi vida; lo compré junto al Nevermind de Nirvana, aprovechando una excursión del instituto a Barcelona, cuando tendría 15 años, en plena época olímpica. Aquí por desgracia era muy difícil encontrar esos discos por aquellos tiempos y lo he elegido porque, desde hace veinte años, siempre ha estado conmigo, primero en mi habitación en casa de mis padres, luego en mi primer coche, en el del trabajo, en mi segundo coche y ahora en una estantería en mi propia casa y suena como el primer día, y puedes imaginar todos los recuerdos que me vienen cada vez que lo oigo. Por eso que, si me tengo que ir a una isla desierta, se vendrá conmigo o por lo menos me lo pasaré al mp3.

Ell va ser un dels primers instagramers que van sorgir a Tarragona a finals del 2010 i tant al perfil que té en aquesta xarxa com al seu fotoblog podreu observar la seva mirada apassionada sobre la realitat. Avui fa un parèntesi en l’activitat habitual per recomanar-nos 3 espais de la ciutat que val la pena trepitjar. De ben segur que, tingueu els gustos culturals que tingueu, un dels tres us interessarà, perquè l’Emilio ens ofereix una varietat ben interessant. Ho voleu comprovar?

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Emilio Barruz

Foto: Emilio Barruz

Foto: Emilio Barruz

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals