Aaron Gutiérrez: “Hem d’aprofitar la pandèmia com un element disruptiu per fomentar una mobilitat sostenible, justa i saludable”

Aaron Gutiérrez (Lleida, 1981) és investigador del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En les darreres setmanes ha reorientat la recerca sobre temes de mobilitat que porta a terme amb Antoni Domènech i Daniel Miravet, per analitzar els canvis provocats per la pandèmia del coronavirus. Considera que la crisi sanitària hauria de servir per fomentar unes polítiques de mobilitat més sostenibles, justes i saludables.

Continua llegint

Un projecte de la URV desvetlla les vocacions científiques en infants i adolescents que viuen en centres tutelats

Destacades

El grup d’investigació de Metodologia de la Recerca Educativa amb Impacte Social (MEDIS) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) lidera un projecte de divulgació científica que té com a propòsit principal desvetllar la curiositat per tot allò relacionat amb la ciència entre els infants i adolescents tutelats.

Continua llegint

“Sóc més del costat lluminós i de seguir la petjada dels Jedi”

De la collita dels vuitanta, nascut i resident a Torreforta, Emili Samper és doctor en Filologia Catalana i tècnic de recerca a l’Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili. La seva feina se centra en l’estudi de la literatura popular i el folklore, el que tots coneixem també per rondalles, dites, refranys i llegendes. Enguany ell és el Tuitaire Convidat amb motiu Santa Tecla, de manera que, a partir del dia 15 de setembre, podreu seguir les seves vivències de les festes a través del perfil de Twitter de @TGNcultura, on piularà afegint les sigles ES al començament dels seus tuits.

I us preguntareu… i per què l’Emili? Doncs us podem assegurar que no hi ha un candidat millor per fer-ho, perquè l’Emili no només coneix profundament les arrels de la nostra cultura tradicional, sinó que, a més, fa molts anys que es mou per l’esfera bloguera i les xarxes socials i és un expert… en Star Wars! En el marc de la campanya #QuelaTeclaTacompanyi, doncs, ell ens mostrarà el costat lluminós de la festa… O potser també el fosc? Avui l’hem entrevistat per intentar descobrir-ho…

Continua llegint