De l’artesania musical a la investigació biomèdica: premien els millors projectes d’emprenedoria de Tarragona

La luthier Mireia R. Ferré, primera, i l'empresa Biosfer Teslab, segona, s'han alçat com a guanyadores en el Tarragona Open Future 2020

Una lutier especialitzada en corda fregada moderna i una ‘spin off’ d’investigació biomèdica. Aquests han estat projectes que han rebut els dos primers premis en l’edició d’enguany del Tarragona Open Future, el programa de Tarragona Impulsa que vol potenciar empreses emergents i innovadores de la demarcació. «L’objectiu és atraure aquestes empreses per evitar la fugida del talent i ser referents al Camp de Tarragona», explica la coordinadora del programa, Eva Grañena.

La guanyadora d’aquest 2020 ha estat la Mireia R. Ferré. Es tracta de l’única lutier i archetier de la província de Tarragona. Nascuda a Lleida l’any 1988, va endinsar-se en el món de la lutieria després de cursar Educació Social. «Jo soc violinista, però la passió per fabricar instruments em va arribar quan vaig acabar la carrera», relata. Va ser amb vint-i-pocs quan va decidir fusionar dues activitats que l’enamoraven: la música i l’artesania.

Continua llegint

La iMAGInada no s’atura

La 12a edició d’aquest projecte autogestionat ha adaptat la seva programació a les circumstàncies sanitàries

El gest captat

Reunim la sèrie de 5 imatges de Joan Abella