Alfred Abad: “Que les cobles escullin les teves peces per interpretar-les és la satisfacció més gran que pots tenir”

Tot i compondre sardanes només per afició, acaba de guanyar el Premi Sardana de l'any 2018

Alfred Abad (Tarragona, 1962) és enginyer industrial i treballa en una empresa química de Tarragona, però, en les seves estones lliures, un dels seus passatemps és compondre sardanes (i ballar-les, evidentment).

Des de fa molts anys és el president i la cara visible de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, una entitat dedicada a la sardana esportiva i a la promoció de la sardana i la música per a cobla a la ciutat.

Aquesta afició per la música i la sardana li ha reportat moltes satisfaccions. La darrera, el Premi Sardana de l’Any 2018, que ha guanyat amb una de les seves darreres composicions Montblanc, capital de la sardana.

Enhorabona pel guardó. S’esperava guanyar aquest premi atorgat pel públic?

Era la tercera vegada que arribava a la fase final. En l’anterior edició havia guanyat l’accèssit, però aconseguir el premi popular, tenint en compte que per a mi és una afició, és tota una sorpresa i un orgull. Hi competeixes amb compositors molt prestigiosos i que tenen molt de nivell.

Tenint en compte els reconeixements que ha anat rebent, no ha valorat la possibilitat de dedicar-se en exclusiva a la composició?

Al contrari. De fet, el que m’he plantejat és deixar la composició durant un temps i descansar.

Però, si ara les seves sardanes seran més conegudes que mai!

Cert, però a mesura que et coneixen més, et van arribant més encàrrecs i tens més pressió. Em preocupa molt el tema de la síndrome del full en blanc i la sensació que cada vegada ha d’agradar més el que fas. A mi això m’angoixa; per aquest motiu alguna vegada he pensat a deixar-ho un temps fins que torni a tenir moltes ganes d’escriure.

Continua llegint

El gest captat

Reunim la sèrie de 5 imatges de Joan Abella

Llarga vida al swing!

Fa dos anys que es va fundar TGNSwing, una associació que promou el ball social