BlogosferaTGN

Vistes clarividents

Rafael López-Monné i el fil d'Ariadna
17/06/2015

Amant de la natura i dels camins, amant de la festes, amant de la història i de les històries… El geògraf i fotògraf Rafael López-Monné, el bloguer convidat d’aquesta setmana, és un gran observador de la vida i de les relacions humanes: la seva mirada vol escrutar les tensions i meravelles de la transformació social que vivim quan ens manifestem i construïm col·lectivament (o també en petit comitè), i, certament, aconsegueix transmetre-les no només mitjançant la càmera, sinó també amb l’escriptura.

Dinamitzador incondicional de Tarraco Viva, no és estrany que un dels seus darrers projectes giri al voltant de la figura de Dionís, perquè el caràcter mistèric dels rituals que envoltaven aquest déu de l’antiguitat li ha encès aquesta inquietud que esmentàvem de descobrir i desenfilar les forces que movien alguns grups socials del moment. I és que el Rafael, sigui sol o acompanyat, té tendència a endinsar-se en camins amagats; és com si el món que ens envolta tingués una dimensió paral·lela plena de secrets, una doble lectura que ell no volgués ni pogués deixar de revelar. I, certament, no és així?

L’objecte que el Rafael ha triat per presentar-se dins la #BlogosferaTGN també té una dimensió màgica, la de les emocions:

He de confessar que l’objecte triat no és meu. De tant en tant li pispo al meu fill. És la càmera que va regalar-li una bona amiga en acabar de néixer. Es tracta d’un model de càmera fotogràfica molt sofisticat que té per objectiu arrencar somriures i recordar al fotògraf que ni la professió ni la vida han d’agafar-se del tot seriosament. No és intrusiva. Només funciona quan els fotografiats ho volen.

Com no podia ser d’una altra manera, els indrets que ell ens recomana per al mapa de la #BlogosferaTGN no són evidents a primer cop d’ull. Són espais que també amaguen detalls impressionants per on ell, com el fil d’Ariadna, ens va conduint. No perdeu l’oportunitat de deixar-vos guiar per un mur amb milers d’anys d’història, per una platja i un bosc conservats gràcies a la tenacitat d’un grup gent i per un entorn recuperat i guanyat a l’erosió i al pas del temps.

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Rafael López-Monné

Foto: Rafael López-Monné

Foto: Rafael López-Monné

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs
Antoni Coll
Màrius Domingo: Altacapa2 Comentaris

 1. Rosa Casas
  17/06/2015 Respon

  M'encanta, un reportage precios,

  • Rafael López-Monné
   18/06/2015 Respon

   Moltes gràcies Rosa!

Deixa un comentari