Avui us presentem un blog amb 5 anys d’història i amb gairebé 935.000 visites acumulades. Un blog de temàtica molt específica però que interessa a un gran nombre de gent, a una comunitat que, més que territorialment, està connectada per una afinitat. I és que vivim en una època en què els col·lectius ja no es delimiten per la proximitat física, sinó per interessos comuns, que poden arribar a ser molt concrets…

És, certament, el cas de Laboratorio Friki, el blog que destaquem aquesta setmana i l’últim espai de l’any que incloem a la #BlogosferaTGN, on Athal Bert dedica línies i línies a reflexionar sobre els jocs de rol. Tal com ell mateix explica, amb la creació i el manteniment d’aquest espai, la seva idea és anar més enllà dels reglaments, dels sistemes de joc o de les novetats editorials i aprofundir en el joc en si, per millorar-lo.

Com no podria ser d’altra manera, l’Athal Bert, per presentar-se dins la Blogosfera, ha triat un objecte molt relacionat amb la temàtica que domina i que el defineix. Què diríeu que s’enduria ell si hagués de marxar a una illa deserta?

Si me n’anés a una illa deserta, m’enduria un grup de gent i un llibre que és un joc de rol: Fate bàsic. És un sistema de regles pensat perquè un grup de persones es diverteixin participant en la creació, de manera interactiva i cooperativa, d’una història. Els participants creen uns personatges i decideixen què fan, diuen i pensen mentre s’enfronten a les situacions que els planteja un altre jugador, el director de joc. Tot això es realitza conversant, encara que en ocasions s’utilitzen les regles i tirades de daus per fer la narració més emocionant.

I vosaltres, hi heu jugat mai a un joc de rol? Si doneu un tomb pel blog d’Athal Bert pot ser que us n’agafin ganes i també us adonareu que, en realitat, és fins i tot una forma de vida. De fet, els llocs que ell destaca dins del mapa de recomanacions que hem anat construint al llarg de l’any ens descobreixen la punta de l’iceberg d’una capa temàtica de Tarragona, d’un punt de vista de l’entorn diferent. A través d’una llibreria, un espai d’intercanvi i un indret misteriós Athal Bert ens convidarà, al llarg d’aquesta setmana, a tornar a l’essència de la cultura i de l’ésser humà: el joc. Us hi apunteu?

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura

IMG_6284

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs
Antoni Coll
Màrius Domingo: Altacapa
> Rafael López-Monné: Vistes
> Gatekeeper
> 
Cinta S. Bellmunt
> Carles Llop: La bola infinita
> Mercè Samper: El meu raconet
> Emili Samper: La Batcova
> Iris C. Lago: Des bouts des miroir
> David Aresté: Metal Symphony
> Roser Pros-Roca: La conspiració de la cultura
> Darío Cobacho: Polígon Cultural
> Juanjo Fuster: Fototurista
> Laia Marín: La meva finestra
Cinta S. Bellmunt: el blog de l’IPHES